You are currently viewing Vuoden 2022 tarot-kortti: Rakastavaiset

Vuoden 2022 tarot-kortti: Rakastavaiset

Vuosi 2022 on pyörähtänyt käyntiin ja tarot-korttien osalta se tarkoittaa, että olemme siirtyneet Rakastavaisten vuoteen. Mutta mitä se sitten tarkoittaa? Tämä kortti nostaa esiin tiettyjä teemoja, jotka nousevat esille alkaneena vuonna.

Vuoden tarot-kortti ja sen laskukaava

Vuoden kortti kertoo yleisellä tasolla kyseisen vuoden energioista. Korttia tarkastelemalla voi saada jonkinlaisen käsityksen siitä, millaisia mahdollisuuksia ja haasteita vuosi tuo tullessaan ja mitkä ulkoiset tekijät tulevat vaikuttamaan meihin kollektiivisesti.

Vuoden tarot-kortin saa selville laskemalla yhteen kaikki vuosiluvun numerot. Tämän jälkeen katsotaan, mikä kortti Suuresta arkanasta vastaa kyseistä numeroa. Tämän vuoden osalta laskukaava on siis 2+0+2+2=6, ja Suuren Arkanan kortti 6 on Rakastavaiset (The Lovers).

Ennen kuin hypätään Rakastavaisten maailmaan tarkastellaan kuitenkin hieman viime vuoden korttia eli Pappia.

Vuoden 2021 tarot-kortti oli The Hierophant, Pappi.
(Pakka: Smith-Waite Tarot)

Vuoden 2021 tarot-kortti: Pappi

Pappi (The Hierophant) on tarot-pakan opettaja, tiedon haltija ja perinteiden kantaja, joka voi toimia joko tukea tarjoavana tai rajoittavana tekijänä. Pappi liitetään myös historiaan ja koulutukseen. Narrin matkassa Pappi auttaa Narria tutustumaan perinteisiin ja ymmärtämään, että hän on osa suurempaa yhteiskuntaa.

Itse koen, että Pappi kuvasti moniakin viime vuoden teemoja. Koko yhteiskuntaa koskevat asiat olivat tietenkin erityisesti esillä. Kuuntelimme paljon asiantuntijoita saadaksemme tietoa ympärillä jylläävästä pandemiasta. Rajoitusten takia jouduimme myös luomaan uusia tapoja ja perinteitä – esimerkiksi monen perheen joulu näytti viime vuonna hyvin erilaiselta aiempiin vuosiin verrattuna, ja työpaikoilla etäkokoukset yleistyivät entisestään. Näiden lisäksi monet ovat alkaneet myös etsiä henkistä opastusta ja omaa henkisyyden polkuaan.

Vuoden 2022 tarot-kortti: Rakastavaiset

Nyt olemme siis siirtyneet Rakastavaisten vuoteen. Rakastavaiset nähdään monesti hyvin mustavalkoisena korttina, joka kuvaa ainoastaan rakkautta ja sielunkumppanin tai ”sen oikean” etsimistä ja löytymistä. Tämä on kuitenkin vain yksi kortin monista puolista.

Tarot-pakassa Rakastavaiset (The Lovers) kuvastaa arkkityypiltään muun muassa vapautta, valintaa, yhteyttä vastuuta ja hyväksyntää. Narrin matkassa Rakastavaiset tuo Narrin eteen ensimmäisen valinnan ja pakottaa hänet valitsemaan oman polkunsa.

Numerona kuusi on harmoninen, kasvun ja juhlan numero. Se tuo tukea ja parantaa haavoista, joita luvun viisi eripura ja jännite jätti jälkeensä. Rakastavaiset kantaa tätä samaa energiaa, joten tänä vuonna on mahdollista päästä irti rajoittavista ajattelumalleista ja löytää uudelleen ne asiat, jotka ovat meille kaikkein tärkeimpiä. Vuosi 2022 tuo meille kollektiivisesti mahdollisuuden tasapainoon, kasvuun ja palautumiseen.

Rakastavaiset kehottaa meitä miettimään elämämme prioriteetteja ja sitä, mikä ja ketkä merkitsevät meille kaikkein eniten. On ehkä aika luopua niistä asioista, jotka tuntuvat vain tuhlaavan aikaasi ja energiaasi.

Pelkästään tämän yhden kortin kauttahan alkaneen vuoden tapahtumia ei voi tietenkään ennustaa, mutta ainahan ajatuksella voi leikitellä. Itse tietenkin toivon, että Rakastavaiset pehmentää viimein parin viime vuoden aikana ilmenneitä ristiriitoja ja helpottaa pandemian aiheuttamaa tilannetta. Jonkinlaista suunnan muutosta uskon kuitenkin tämän vuoden aikana olevan luvassa, sillä Rakastavaisten energia on hyvin erilaista viime vuoden Papin energioihin verrattuna.

The Lovers eli Rakastavaiset eri pakoissa.
(Pakat: Tarot of the Divine, Tarot of the Little Prince, Smith-Waite Tarot, Fântome Tarot Deck, Everyday Witch Tarot, Forest of Enchantment Tarot, The Nightmare Before Christmas Tarot)

Vuoden kortti henkilökohtaisella tasolla

Vuosi 2021 oli varmasti meille kaikille omalla tavallaan raskas. Rakastavaisten vuosi tarjoaa mahdollisuuden tehdä uusia valintoja ja löytää itsensä. Henkilökohtaisesti tänä vuonna kannattaakin pohtia muun muassa seuraavia kysymyksiä:

  • Miten näytän itselleni rakkautta?
  • Miten voin olla hyödyksi (lähi)yhteisölleni?
  • Mitä todella arvostan elämässäni?
  • Millainen ihminen todella olen?

Saat paremman kuvan alkaneesta vuodesta ja sen teemoista omalla kohdallasi, kun yhdistät kollektiivisen vuoden kortin omaan henkilökohtaiseen vuoden korttiisi.

Vastaa