You are currently viewing Uusi tarot-pakka – mutta mitä nyt?

Uusi tarot-pakka – mutta mitä nyt?

Olet juuri ostanut uuden tarot-pakan ja avaat sen ympärillä olevia muoveja innoissasi. Varmaankin kaikki tarot-tulkitsijat ja -keräilijät tietävät sen tunteen ja ihanan kihelmöivän jännityksen, kun avaa ensimmäisen kerran uuden tarot-pakan laatikon ja hypistelee vihdoin uusia kortteja käsissään… Mutta miten uuden pakan kanssa pääsee parhaiten alkuun?

Koska ostin vasta pakanallisilta syysmessuilta peräti kaksi uutta pakkaa (Tarot of the Little Prince ja The Nightmare Before Christmas Tarot), tämä tuntui hyvältä väliltä kirjoittaa hieman uuden tarot-pakan käyttöönotosta. Tähän ei tietenkään ole mitään yhtä ja oikeaa tapaa, mutta käyn tässä läpi muutamia keinoja ajaa pakka sisään ja saada siihen yhteys. Poimi näistä ne tavat, jotka tuntuvat sinulle itsellesi toimivimmilta.

Ota tuntumaa kortteihin

Kun otan pakan laatikosta ensimmäisen kerran, tutkin aina ensimmäisenä korttilaadun. Liian paksuja kortteja voi olla vaikea sekoittaa, kun taas ohuet kortit menevät helposti rikki reunoilta. Tämä antaa minulle kuvan siitä, millaisesta käsittelystä kortit pitävät. Jo ensikosketuksesta saan tuntemuksen siitä, millaisen pakan kanssa työskentelen.

Käy läpi korttien kuvitus

Käytä aikaa siihen, että tutustut korttien kuvitukseen. Katso yhden kortin kuvaa kerrallaan ja kiinnitä huomiota, mikä kortissa vetää katseesi puoleensa. Jos pakka noudattaa Rider-Waite-Smith-tyyliä ja RWS-tulkinnat ovat sinulle tuttuja, huomaa myös tutut symbolit. (Jos RWS-pakan perinteiset tulkinnat ja symbolismi ei ole vielä tuttuja, voit myös opiskella täällä minun verkkosivuillani.) Mitä tunteita ja ajatuksia pakka herättää sinussa? Etsi myös pakasta suosikkikorttisi – sekä ne, joista yleensä pidät että mahdolliset yllättäjät.

Tässä vaiheessa on myös helppo huomata, jos kortit on nimetty tavallisesta poikkeavalla tavalla.

Lue tai selaile mukana tullut ohjekirjanen

Oli se sitten pieni tai suuri, tarot-pakan mukana tulee yleensä jonkinlainen vihkonen tai kirjanen. Tässä ”pienessä valkoisessa kirjassa” (englanniksi käytetään ohjeistuksesta monesti nimeä LWB eli Little White Book) on yleensä vähintään pieni kuvaus siitä, mitä tekijät ovat ajatelleet kortteja suunnitellessaan. Kun luen tekijöiden kuvauksia korteista, otan yleensä kortit tähän rinnalle ja liitän näitä ajatuksia korttien yksityiskohtiin. Tällä tavalla ne nousevat kortteja lukiessani tarvittaessa mieleeni. Merkityksiä ei kannata päntätä tai opetella ulkoa, mutta ne kannattaa kuitenkin huomioida, sillä niistä saattaa saada tukea tulkintoihin.

Tässä välissä haluan myös huomauttaa, että jos uuden pakkasi mukana ei tullut minkäänlaista ohjekirjasta, olet todennäköisesti törmännyt piraatti-pakkaan. Näitä on liikkeellä aika paljon, joten tukeaksesi pakkojen tekijöitä osta tarot- ja oraakkelipakkasi vain sellaisista paikoista ja sellaisilta myyjiltä, että voit olla varma pakan aitoudesta. Tästä aiheesta aion kirjoittaa myöhemmin vielä oman artikkelin, sillä koen tämän todella tärkeäksi aiheeksi.

Sekoita pakkaa

Ensituntuman jälkeen pakan sekoittaminen on toinen askel, joka pakan käytettävyydestä. Huomioi, miten pakka sekoittuu käsissäsi. Tuntuuko se liian pieneltä tai liian suurelta käsiisi? Pakkaa sekoittaessa on myös helppo huomata, miten korttilaatu toimii. Jotkin kiiltävät kortit saattavat esimerkiksi takertua toisiinsa, mikä taas voi hankaloittaa kyseisen pakan sekoittamista. Etsi pakalle sopiva sekoittamistapa. Muista, ettei ole olemassa oikeaa tai väärää tapaa sekoittaa tarot-kortteja.

Itse saatan sekoitella uutta pakkaa esimerkiksi katsellessani televisiota. Samalla, kun kortteihin tarttuu energiaani, käteni tottuvat siihen, miltä uudet kortit tuntuvat ja sekoittaminen muuttuu luonnollisemmaksi. Tällä tavalla myös koen, että pakasta tulee minulle ”arkisempi” ja helpommin lähestyttävä työväline, johon tarttumista ei tarvitse jännittää.

Puhdista pakka

Tähänkin on olemassa useita tapoja. Voit järjestää pakan kortit sekoittamisen jälkeen uudelleen järjestykseen, käyttää kristalleja (tähän tarkoitukseen oman kokemukseni perusteella hyviä kiviä ovat esimerkiksi seleniitti, vuorikristalli tai ametisti), pudistaa korttien energian suitsukkeella tai vaikka meditoida korttien kanssa ja kuvitella pakan ympärille puhdistavan valon.

Pakan voi puhdistaa myös koputtamalla sitä esimerkiksi kolmesti, mutta itse en käytä tätä keinoa aivan uusien pakkojen kanssa. Pakan koputtaminen soveltuu mielestäni sen sijaan paljon paremmin tulkintojen väliin tehtäväksi nopeaksi puhdistuskeinoksi.

Haastattele pakkaa

Tämä keino on itse asiassa yksi suosikeistani. Yleensä olemme tottuneet kysymään pakalta itseämme tai mahdollisesti toista henkilöä koskevista asioista, mutta pakan haastattelussa huomio käännetäänkin itse pakkaan. Tällä kertaa tarot-pakka saa kertoa, millaista sen kanssa on työskennellä.

Tähän on olemassa useita erilaisia pöytiä (Pinterest-profiilistani löydät muutamia eri versioita), mutta itse käytän yleensä seuraavaa kuuden kortin haastattelupöytää.

haastattelupöytä tarot
Tämä pöytä ei ole alunperin minun kehittämäni, mutta en tiedä alkuperäistä kehittäjää-

Mietin, miten ja missä säilytät pakkaasi

Joskus laatikko, jossa pakka myydään, ei vai sovellu sen säilyttämiseen – etenkään tilanteissa, jossa haluat ehkä kuljettaa pakkaa mukanasi. Kevyet laatikot menevät helposti rikki, mutta suuria ja tukevia pakkauksia saattaa olla vaikea saada mahtumaan laukkuun.

Muutamaa pakkaani varten virkkasin niille oman säilytyspussin. Jotkut tulkitsijat käyttävät tarot-pakoilleen puisia säilytyslaatikoita. Toisinaan pakan alkuperäinen pakkaus on oikein käyttökelpoinen. Muista säilyttää ja käsitellä pakkaasi niin, että sen käyttöikä pitenee.

Nosta pakasta kortti päivässä

Voit tutustua kortteihin yksitellen nostamalla itsellesi kortin päivässä ja kirjoittamalla ylös siitä herääviä ajatuksia ja mielikuvia. Älä huoli siitä, jos ajatuksesi eivät vastaa perinteisiä tulkintoja, sillä kortti puhuu sinulle. Vain sinä itse voit tietää, mitä kortti haluaa viestiä ja muut voivat neuvoillaan vain auttaa sinua löytämään sinulle oikean tulkinnan. Tästä syystä tulkintojen pänttääminen kirjoistakin toimii ainoastaan pohjana omalle tulkinnallesi. Muista hyödyntää intuitiotasi ja kirjoita ylös kaikki ajatukset, joita mieleesi tulee. Älä sensuroi.

Ota pakka käyttöön

Pitkäjänteisesti pakkaan tutustuu tietenkin parhaiten siten, että sitä käyttää. Näin opit yhdistämään kortit elämän eri tilanteisiin ja tutustut niiden symboliseen kieleen. Mitä enemmän käytät kortteja, sitä helpommin intuitiosi oppii poimimaan korteista sisältöjä. Pakkaa kannattaa ajatella kuin vierasta kieltä tai murretta puhuvana kaverina: alkuun kaverin kielen ymmärtäminen voi olla vaikeaa, mutta mitä enemmän juttelette, sitä helpommaksi yhteistyö muuttuu.

Itse koen, että kaikki pakkani puhuvat minulle eri tavalla. Tämä johtuu siitä, että niiden symbolismi, värimaailma ja tunnelma ovat kaikki erilaisia. Kun käytät pakkaasi, opit tuntemaan, millaisissa tulkinnoissa pakkasi toimii parhaiten.

Tässä siis minun vinkkini uuden pakan käyttöönottoon! Miten sinä otat käyttöön uuden tarot- tai oraakkelipakkasi? Onko sinulla jokin tapa, mitä en tässä maininnut?

Vastaa