You are currently viewing Tarot-tulkitsijan päiväkirja: juhannustaikaa Himoksella

Tarot-tulkitsijan päiväkirja: juhannustaikaa Himoksella

Tänä kesänä minulle tarjoutui mahdollisuus tehdä hieman erilainen tarot-keikka, kun minua pyydettiin tekemään tarot-tulkintoja Himos Juhannuksessa. Festarikeikat eivät olleet minulle aiemmin tuttuja, joten lähdin tietenkin innolla kokeilemaan uutta.

Olimme sopineet festareiden järjestäjän kanssa, että tekisin tarot-tulkintoja juhannuspäivänä lauantaina 25.6. Koska Helsingistä on kuitenkin jonkin verran matkaa Himokselle, lähdin liikkeelle jo juhannusaattona ja majoituin noin puolen tunnin matkan päähän varsinaisesta festaripaikasta. Matkalla ja perillä sain ilokseni ihastella suomalaista järvimaisemaa. Johtuukohan se vain nykyisestä kaupunkilaisuudestani vai olenko ainoa, jonka pää kääntyy aina järvimaiseman suuntaan ja jonka mielestä vesi on aivan uskomattoman ihana elementti? Autoillessani olisin niin mielelläni pysähtynyt useampaankin otteeseen valokuvaamaan. Muutaman kuvan sain maisemista onneksi napattua.

Iloista mieltä ja jonoa teltan edessä

Lauantaina suuntasin jo ajoissa festarialueelle, jossa minulle oli järjestetty oma teltta Riemun alimpaan kerrokseen. Ensimmäiset innokkaat festarikävijät bongasivat minut nopeasti ja varasivat paikat heti jonon kärjestä. Kun aloitin työt klo 15.00, pöytäni ääreen kertyi heti pitkä jono, jota yritin purkaa niin nopeasti kuin pystyin, että mahdollisimman moni saisi matalan kynnyksen tarot-kokemuksensa.

Kortteja nousi pöytään nopeaa tahtia. Asiakkaita riitti aivan koko päiväksi: kun edelliset vielä kiittivät ja olivat nousemassa tuoleiltaan, seuraavat jo melkein istuivat alas heidän syliinsä. Hiljaista hetkeä ei ollut, ja moni pöytäni ääreen tullut sai elämänsä ensimmäisen tarot-tulkinnan. Heistä usea myös myönsi minulle, että heitä jännitti. Kyyneliltäkään ei täysin vältytty, mikä on täysin normaalia tarot-tulkintoja tehdessä. Pidin kuitenkin tulkinnat kevyinä ja mahdollisiin esille nousseisiin haasteisiin pyrin aina löytämään korteista myös ratkaisun.

Tein tulkintoja lähes klo 22.30 asti ja koko päivän aikana pidin ainoastaan yhden hieman pidemmän ruokatauon ja pari pienempää virkistäytymistaukoa. Kortit nousivat pöytään yksi toisensa jälkeen, kun muun muassa Poju, Anssi Kela, BEHM, Jukka Poika ja Ellinoora viihdyttivät samalla festarikansaa. Välillä jouduin korottamaan ääntäni, että asiakkaat kuulivat, mitä korteista kerroin. Olin itse asiassa melko yllättynyt siitä, kuinka nopeasti kuitenkin unohdin kovaa soivan musiikin ympärilläni!

Aika kului nopeammin kuin olisin osannut edes arvata, ja yllätyin joka kerta, kun tauottaja tuli päästämään minut hengähdystauolle. Pariin kertaan jopa kieltäydyin tauosta, sillä koin saaneeni hyvän otteen intuitiostani. Nopea tempo auttoi tässä yllättävän paljon. Tarot-tulkinnoista kiinnostuneita oli kuitenkin hyvin monta, ja aivan lopussa festareiden tuottajan oli pakko katkaista jono ja hätistää pois loput kiinnostuneet, että pääsin vihdoin lopettamaan. Minun olisi ollut mahdollista jäädä vielä kuuntelemaan Haloo Helsingin keikkaa, mutta siinä vaiheessa olin jo niin uupunut, että päätin suunnata suoraan majapaikkaani nukkumaan.

Kotimatkan yllättäjä

Vaikka työpäiväni olikin jo tehty, matkaani oli joku suunnitellut vielä toisenlaisen yllätyksen. Nukuttuani yön yli lähdin vihdoin ajamaan takaisin kohti kotia. Ajettuani jonkin matkaa käytössäni ollut auto sanoi kuitenkin vaihdelaatikkonsa irti ja jätti minut seisomaan kesän kuumuuteen kirjaimellisesti keskelle kiireistä juhannusliikennettä. Eipä siinä sitten muuta kuin hinausautoa soittamaan! Aikani odoteltuani pääsin kuin pääsinkin lopulta hinausauton kyytiin, ja matka jatkui kotia kohti. Kiitos päivystävä Salon Korjaamo ja Timo, joka pelasti minut tienposkesta!

Vaikka tämä seikkailu ei siis loppuun asti sujunutkaan aivan suunnitellusti, kaiken kaikkiaan sekä matka että festarit olivat minulle tarot-tulkitsijana mukava kokemus. Kaikki luonani käyneet festarikävijät olivat mukavia ja jopa ne, jotka haastoivat minua, pysyivät asiallisina. Kaikki eivät tietenkään tulkintoihin uskoneet, mutta minusta oli silti mukavaa, että hekin päättivät heittäytyä ja tulla luokseni kuulemaan, mitä korteilla oli heille sanottavanaan. Onnistuinpa muutaman epäilijän yllättämäänkin.

Tämä keikka opetti minulle yhtä ja toista sekä itsestäni tarot-tulkitsijana että festareilla tulkitsemisesta, mutta niistä kirjoitan lisää toisella kerralla.

Vastaa