You are currently viewing Tarot-kortit aloittelijalle

Tarot-kortit aloittelijalle

Millaiset tai mitkä kortit ovat hyvät aloittelijalle? Mitä asioita kannattaa ottaa huomioon, kun ostat ensimmäistä tarot-pakkaasi?

Kun itse hankin aivan ensimmäisen tarot-pakkani, oli noin 15–16-vuotias. Silloin ei paikallisessa kirjakaupassa juuri näiden osalta valikoimaa ollut, joten päädyin sitten ostamaan itselleni Nobert Löschen Cosmic Tarot -pakan. Aloitin korttien opiskelun mukana tulleen kirjan avulla.

En kuitenkaan jotenkin vain saanut yhteyttä pakkaan, vaikka kuinka yritin ja opiskelin. Ehkä kuvitus ei vain tuntunut omalta pikkukaupungin teinille tai en muuten vain ollut vielä henkisesti valmis. Pakka jäikin sitten lopulta sivuun ja unohtui hyllyyn pölyttymään.

Kun toisen kerran aikuisena aloitin uudelleen tarot-korttien kanssa, niin tiesin, että minun olisi löydettävä itselleni oikea pakka. Pakkoja harvemmin kuitenkaan markkinoidaan nimellä ”aloittelijan tarot-pakka”.  Jos sinä olet hankkimassa itsellesi ensimmäistä tarot-pakkaa, niin tässä on asioita, joita minun mielestäni kannattaa ottaa huomioon. 

Hyvä tarot-pakka aloittelijalle

Aloittelijalle on yleensä helpompi oppia korttien merkitykset, kun korteissa on selkeät kuvitukset ja vahva symboliikka. Silloin voit ulkoa opettelun sijaan käyttää tulkintaasi myös intuitiota. Suosittelen myös valitsemaan pakan, joka noudattaa yleisiä Rider-Waite-Smith-pakan tulkintoja, sillä on todennäköistä, että etsit korttien merkityksiä pakan mukana tulevan oppaan lisäksi internetistä tai esimerkiksi kirjaston kirjoista.

Tässä mielestäni muutamia pakkoja, joita suosittelisin vasta-alkajalle.

Rider-Waite Tarot

Tällaista listausta ei voi aloittaa ilman, että suosittelee tätä pakkaa. Pakka on julkaistu vuonna 1909 ja toimiikin inspiraationa monelle uudemmalle pakalle. Tämän pakan korttien tulkinnat löydät melkeinpä miltä tahansa tarot-verkkosivulta tai mistä tahansa tarot-kirjasta. Kuvitus on Pamela Colman Smithin tekemä, ja jos olet koskaan kuullut tarot-korteista, olet todennäköisesti nähnyt kuvia tämän pakan korteista.

Itse myönnän, että en aluksi oikein lämmennyt kuvitukselle. Myöhemmin päädyin kuitenkin ostamaan tästä pakasta Smith-Waite Tarot -version.

Hintaa korteilla on versiosta ja myyjästä riippuen noin 20 euroa tai enemmän.

Modern Witch Tarot

Tämä pakka moderni versio edellisestä pakasta. Siinä toistuu sama symbolismi kuin perinteisessäkin pakassa, mutta kuvituksessa seikkailevat nuorekkaat hahmot nykyaikaisine tavaroineen. Mikä parasta, myös eri etnisyydet on otettu hyvin huomioon. Tämä pakka on oikein hyvä valinta modernille noidalle.

Tämän pakan saa kirjoittamisen hetkellä Suomeen tilattua esimerkiksi Tarotpuodista ja Adlibriksestä.

Everyday Witch Tarot

Tämä oli ensimmäinen pakkani, kun aloitin korttien tulkinnan uudelleen. Pakan kuvitus on selkeää ja tulkinnat noudattelevat Rider-Waite-pakan linjaa, joten tämäkin on helppo oppia. Jos noidat eivät korttien kuvituksessa haittaa sinua, niin tätä pakkaa voin kokemuksen kautta suositella oikein lämpimästi.

Suomesta näitä saa ostettua esimerkiksi Era Novasta, Tarotpuodista ja Adlibriksestä.

The Robin Wood Tarot

Tätä pakkaa en itse omista, mutta siitä näkemieni kuvitusten ja kommenttien perusteella uskallan silti suositella sitä aloittelijoille. Tässä pakassa on hieman satumainen tunnelma, joista moni pakan käyttäjä pitää.

Tällaisen pakan voit halutessasi ostaa esimerkiksi Tarotpuodista tai Adlibriksestä.

Llewellyn’s Classic Tarot

Tämä pakka on klassikko ja nojaa kuvitukseltaan myös hyvin vahvasti Rider-Waite-pakkaan. Kuvitus on modernimpaa, muttei kuitenkaan samalla tavalla kuin esimerkiksi Modern Witch Tarot -pakassa. Pakkaa on helppo tulkita intuitiivisesti, joten tästä syystä se onkin hyvä tarot-pakka aloittelijalle.

Tätäkin pakkaa on mahdollista tilata tätä kirjoittaessani esimerkiksi Tarotpuodista että Adlibriksestä.

Muita tarot-pakkoja

Tämä yllä oleva lista on vain minun mielipiteeni siitä, mikä pakka voisi soveltua aloittelijalle. Kaikkia mahdollisia pakkoja on mahdoton mainita, mutta tässä vielä muutama muu pakka, joka saattaa olla aloittelijalle katsomisen arvoinen.

  • Morgan Greer Tarot
  • Light Seer’s Tarot
  • This Might Hurt Tarot (pakka, jonka ehdottomasti haluan, mutta jota en ole vielä saanut käsiini)
  • The Radiant Rider-Waite Tarot
  • Pagan Tarot (huomioi, että tässä pakassa hovikortit on nimetty uudelleen)
  • Tarot of the White Cats
  • Housewives Tarot

Muuta huomioitavaa ennen pakan ostamista

Muistathan pakkaa valitessasi, että se, mikä puhuttelee minua, ei välttämättä puhuttele sinua. Suosittelen vertailemaan korttien kuvitusta joko internetin tai paikallisen esoteerisen kaupan kautta. Tärkeintä on, että seuraat omaa intuitiotasi.

On aina plussaa, jos pääset käsittelemään kortteja ennen ostoa: tällöin saat myös tuntuman siitä, minkä kokoiset kortit ovat fyysisesti, miltä niitä tuntuu sekoittaa ja mitä tunteita niiden kuvitus sinussa herättää. Osa pakoista on kooltaan niin suuria, että niitä voi pienikätisen olla vaikea sekoittaa. Osa taas on niin pieniä, että niitä saattaa olla jo hankala tulkita. Pahvin paksuus on hyvä huomioida niin sekoittamisen kuin kortin kestävyyden kannalta.

Huomioithan, että joissakin tarot-pakoissa on ainoastaan Suurten salaisuuksien kortit. Tämä tarkoittaa sitä, että 78 kortin sijaan pakassa on ainoastaan 22 korttia. Suosittelen kuitenkin hankkimaan pakan, jossa on kaikki 78 korttia: 22 Suurten salaisuuksien korttia, 16 hovikorttia ja 40 Pienten salaisuuksien korttia.

Erilaisten tarot-pakkojen lisäksi on olemassa myös oraakkeli-pakkoja. Nämä eivät yleensä noudata tarot-pakkojen rakennetta, vaan niillä saattaa olla täysin oma rakenteensa. Tulkinnaltaan ne ovat monesti tarot-kortteja hellävaraisempia. Joillekin tulkitsijoille oraakkeli-kortit sopivatkin paremmin, joten saatat haluta tutustua myös oraakkelien maailmaan.

No entä voitko sitten ostaa oman tarot-pakan vai pitääkö sinun odottaa, että joku antaa sen sinulle lahjaksi? On pelkkä myytti, että sinun pitää saada pakka lahjana. Jos kuitenkin olet taikauskoinen, pyydä kaveriasi ostamaan pakka sinulle lahjaksi, ja vastalahjaksi voit tarjota hänelle vaikka ruoan ravintolassa kiitokseksi.

Kun se ensimmäinen pakka on käsissäsi, onkin sitten aika opetella tuntemaan kortit. Niiden opettelun voit aloittaa vaikka heti näiltä verkkosivuilta kohdasta Opi tarot-korteista.

Vastaa