Narri tarot-kortti

Narri-kortin tulkinta

Avainsanat: alku, viattomuus, seikkailu, vapaus, idealismi, spontaanius
Avainsanat käänteisenä: hölmöys, varomattomuus, sinisilmäisyys, riski

Lue myös: Narrin tarina (Alku)

Narri (englanniksi The Fool) on tarot-pakan ja Suuren Arkanan ensimmäinen kortti. Kortin numero on yleensä 0. Nolla on lähtöpiste, eikä sillä ole havaittavaa alkua eikä loppua. Sen voidaan ajatella olevan kuin “kosminen muna” tai alkuräjähdys.

Joissakin pakoissa Narri sijoitetaan Maailman jälkeen eli sen numero on 22 (XXII). Tämä johtuu siitä, että Narrin voi nähdä olevan yhtä aikaa sekä kierron alku että loppu. Narri saattaa myös olla kokonaan numeroimaton, sillä hänen ajatellaan elävän Suuren Arkanan tarinaa ja liikkuvan korttien välillä. Jos tämä ajatus tuntuu hankalalta ymmärtää, suosittelen lukemaan Narrin tarinan.

Astrologiassa Narria ei varsinaisesti liitetä mihinkään horoskooppimerkkiin, mutta kortin voi kuitenkin liittää Uranukseen. Uranus symbolisoi itsenäisyyttä ja vapaata sielua, joten se sopii hyvin vapaaluontoiselle Narrille.

Kortin kuvaus ja symbolismi

Tämä kuvaus koskee Rider-Waite-Smith-pakan Narri-korttia.

Narri-kortissa nuori henkilö kävelee huolettoman näköisenä jyrkänteen reunalla. Narri ajatellaan yleensä mieheksi, mutta hahmolla on kuitenkin myös naisellisia piirteitä. Hahmo ei siis koe matkaansa selvästi miehenä tai naisena, vaan hän on androgyyni ja voi näin kuvata ketä tahansa meistä.

Narri katsoo ylös taivaalle, ja vaikuttaa siltä, ettei hän ollenkaan huomaa pian astuvansa jyrkänteen reunan yli. Narrin asento on avoin, aivan kuin hän olisi lähdössä lentoon. Hänen taivaaseen suunnattu katseensa kertoo hänen suurista unelmistaan. Oikeassa kädessään hänellä on sauvan päässä pussissa kaikki omaisuutensa. Sauva voidaan nähdä taakkana, jota me kaikki elämässämme kannamme. Pussi taas pitää sisällään neljää eri Pienen Arkanan symbolia, jotka kaikki kertovat Narrin potentiaalista ja taidoista, joita hän ei osaa vielä tunnistaa, käyttää eikä hyödyntää. Vasemmassa kädessään hänellä on valkoinen ruusu, joka kuvaa puhtautta ja vapautta. Hatussaan hänellä on punainen sulka kuvaamassa elinvoimaa.

Kuvan henkilön vaatetus on suorastaan ylitsepursuava eikä ollenkaan soveltuva matkantekoon. Puku antaa Narrista huolettoman, pinnallisen ja avoimen kuvan ja kertoo, ettei henkilö hulehdi suotta huomisesta vaan elää päivä kerrallaan.

Narrin jaloista toinen on maassa ja toinen ilmassa, joka kuvaa liikettä eteenpäin. Narrin jaloissa pyörii valkoinen koira, joka kertoo vaistosta, lojaalisuudesta ja itsesuojelusta. Se myös varoittaa ympäröivistä vaaroista. Valkoinen väri kuvaa tässäkin puhtautta ja lapsenomaisuutta. Katsoja voi nähdä koiran joko varoittavan huoletonta Narria tai hyppivän riemusta valmiina kohtaamaan minkä tahansa haasteen Narrin rinnalla. Kuvassa näkyvä jyrkänne jättää katsojan arvaamaan, mitä edessä on: emme pysty näkemään, onko kielekkeen reunan alapuolella toinen askelma vai syvä pudotus. Jyrkänteen reuna kuvaa myös jonkun uuden alkua.

Kuvan tausta on kirkkaan keltainen. Taustalla oleva vuoristo symboloi mahdollisia edessä olevia haasteita ja vaaroja, joita Narri joutuu vielä matkallaan kohtaamaan. Aurinko taivaalla tuo matkaan selkeyttä sekä elämänvoimaa, sillä ilman aurinkoa ei olisi elämää.

Tulkinta

Narri on viaton seikkailija, joka on juuri aloittamassa matkaansa. Hän on idealistinen, naivi ja luonteeltaan kuin tyhjä taulu.

Oikein päin Narri tarkoittaa laskelmoitua riskiä tai ääretöntä potentiaalia. Kortti tarjoaa mahdollisuuden aloittaa alusta. Nyt on aika kaivaa esiin rohkeutesi, luottaa valitsemaasi polkuun ja elää hetkessä. Kun Narri ilmestyy pöytään, edessä on todennäköisesti odottamaton ja jännittävä seikkailu, joka saattaa vaatia sinulta heittäytymistä ja luottamusta siihen, että kaikki järjestyy.

Yleensä Narrin tuoma muutos on tervetullut, ja kortti kehottaakin ottamaan riskin ja kokeilemaan jotakin uutta.

Rakkaus

Rakkaudessa Narri kertoo monesti uudesta romanttisesta matkasta. Jos olet jo suhteessa, kortti saattaa tarkoittaa uutta lukua suhteessanne, kuten kihlausta, häitä tai lasta. Valmistaudu siis viemään suhde uudelle tasolle. Sinkulle Narri lupaa mahdollisuutta uuteen romanttiseen suhteeseen. Ole siis avoin ja valmis vastaanottamaan uusia ihmisiä elämääsi! Vaikket kohtaisikaan elämäsi rakkautta, heittäytyminen on silti varmasti sen arvoista. Luota itseesi, pysy positiivisena ja anna sisäisen lapsesi viedä sinua eteenpäin.

Työ ja ura

Työn ja uran osalta Narri kertoo, että on aika tarttua uusiin tarjouksiin ja tavoitella uraa, josta olet unelmoinut. Saat innovatiivisia ideoita ja saat niistä uutta energiaa toimia. Mahdollisuudet ovat rajattomat. Joskus kortti kuvaa muuttoa uuteen ympäristöön. Sydämesi seuraaminen voi uraa koskienkin hyvä ajatus, joka saattaa johtaa taloudelliseen menestykseen. Älä anna pelon jähmettää sinua paikoilleen.

Narri käänteisenä eli ylösalaisin

Käänteinen Narri on varomaton, vastuuton ja uhkarohkea. Hän ottaa turhia riskejä, käyttäytyy hölmösti, aloittaa uusia asioita eikä saa niitä päätökseen. Olet ehkä turhan sinisilmäinen ja jätät mahdolliset vaarat liian vähälle huomiolle. Kortin ilmestyessä ei ole aika toimia spontaanisti. Tee loppuun ensin se, mitä olet aloittanut ja varmista, että olet huolehtinut tehtävistäsi, ennen kuin aloitat jotakin uutta. Mieti tarkkaan, onko uusi lähestymistapa sopiva tai onko nyt hyvä aika sitoutua ennen kuin teet lopullisia päätöksiä.

Toisaalta käänteisen Narrin voi tulkita myös pelkona, joka estää sinua tarttumasta Universumin sinulle tarjoamiin mahdollisuuksiin. Suuren Arkanan korteissa on kuitenkin huomioitava se, että Narri tulee alas kielekkeeltä tavalla tai toisella, halusi hän sitä tai ei. Älä siis suotta yritä pitää kiinni tutusta ja turvallisesta, koska elämällä on sinulle paljon tarjottavaa, kun vain uskaltaudut hyppäämään uutta kohti.

Tarot-kortti Narri tiivistetysti