Maagikko-kortin tulkinta

Avainsanat: tahdonvoima, luominen, manifestointi, halu, kyvykkyys, taito, keskittyminen
Avainsanat käänteisenä: manipulointi, huijaus, hukkaan heitetty taito, illuusio, oveluus

Lue myös: Narrin tarina (Materiaalinen osa)

Maagikko (englanniksi The Magician) on tarot-pakan ja Suuren Arkanan toinen kortti, ja sitä vastaa numero 1. Koska Narri saatetaan sijoittaa myös joissain tapauksissa aivan Suuren Arkanan loppuun Maailman jälkeen, osa tarot-tulkitsijoista näkee Maagikon pakan ensimmäisenä korttina.

Numerona yksi kertoo aluista ja yksilöstä, joten tämä kortti on looginen askel eteenpäin Narrin kosmisesta munasta. Yksi on maskuliininen numero, joka merkitsee voimakasta tahdonvoimaa.

Astrologiassa Maagikko liitetään Merkuriukseen. Merkurius on myös muinaisroomalainen taian jumala. Tämän lisäksi Maagikko on yhteys muinaiskreikkalaiseen viestinnän jumalaan Hermekseen.

Joissain ensimmäisistä tarot-pakoista Maagikko kuvattiin katutaitetilijana tai jonglöörinä, joka vei hyväuskoisten katsojiensa kovalla työllä ansaitut rahat.

Maagikko ohjaa universumin energiaa ja kanavoi sitä luodakseen oman todellisuutensa. Hän tekee mahdollisuuksista totta. Hänet voidaan myös nähdä Pienen Arkanan hallitsijana, joka kehottaa kiinnittämään erityistä huomiota Pienen Arkanan korttien merkityksiin.

Kortin kuvaus ja symbolismi

Tämä kuvaus koskee Rider-Waite-Smith-pakan korttia.

Tässä kortissa on hyödynnetty paljon symbolismia. Maagikko-kortissa mieheksi oletettu henkilö seisoo keltaisella taustalla pöydän takana. Keltainen tausta liitetään lämpöön, elämänvoimaan ja elämäniloon. Se on myös solar plexus -chakran väri, joka osaltaan hallinnoi egoa. Keltainen tausta voi siis kuvata tietoisuutta, suuntaa ja selkeyttä. Varjopuoleltaan se voi kuitenkin kuvata vaaraa, kateutta tai ahneutta.

Maagikko-kortin henkilöllä on päällään valkoinen asu, joka kertoo hänen henkisyydestään ja puhtaasta motiivistaan. Asua somistaa Ouroboros-vyö eli käärme, joka syö omaa häntäänsä. Se esittää ikuista kiertokulkua ja jatkuvuutta. Valkoisen asun päällä on punainen viitta, joka viittaa elämään, energiaan ja intohimoon.

Maagikko pitää oikeaa kättään ylhäällä, kun hänen vasen kätensä taas osoittaa maata kohti. Tämä viittaa sanontaan “As above, so below” (vapaasti käännettynä “Niin ylhäällä kuin alhaallakin”), joka on taustaltaan hermeettinen ja tarkoittaa, että mitä tahansa ihminen tekeekään maan päällä heijastuu myös henkiseen maailmaan. Sama koskee sisäistä ja ulkoista maailmaa sekä mikro- ja makrokosmosta. Kortin henkilö siis kanavoi energiaa maan ja taivaan välillä, mutta myös henkilön sisäisen ja ulkoisen maailman välillä. Oikeassa ylös nostetussa kädessä Maagikko pitää valkoista sauvaa, joka vahvistaa kuvan henkilön roolia energian johtimena.

Maagikon edessä on pöytä, jolle on sijoitettu neljä Pienessä Arkanassa esiintyvää esinettä: sauva kuvaa tahtoa ja tulkta, miekka älyä ja ilmaa, malja tunteita ja vettä sekä lantti (tai pentaakkeli) fyysisyyttä ja maata. Jos pöydän etureunaa katsoo oikein tarkkaan, voi huomata siinä kaiverruksia. Kaiverruksissa on aaltoja, liekkejä ja ylös lentävä kyyhkynen. Pöytä itsessään kuvaa huomiomme keskittymistä ja tietoutta – tähän hyvänä muistisääntönä toimii esimerkiksi sanonta, jossa jotain “nostetaan pöydälle”.

Korttia kehystävät ruusuköynnökset. Punaiset ruusut liitetään monesti syviin tunteisiin ja intohimoon. Alaosassa kasvaa myös valkoisia liljoja, jotka viestivät hyveistä, siveydestä ja puhtaista tarkoituksista. Vihreä kasvusto kukkien ympärillä sen sijaan kertoo hedelmällisyydestä ja onnistumisesta.

Maagikon pään yläpuolella on lemniskaatta ei kahden silmukan muodostama vaakatasossa olevaa numero kahdeksaa muistuttava äärettömyyden merkki. Tämä merkki voidaan rinnastaa Ouroborokseen, joka esiintyy myös Maagikon vyössä. Lemniskaatta kertoo äärettömästä luovuuden määrästä ja mahdollisuudesta ja kuvastaa, että Maagikko voi avoimena pysyessään luoda mitä tahansa pelkällä tahdonvoimalla. Kuvan henkilön päässä on valkoinen panta, joka edustaa mieltä ja halua manifestoida.

Tulkinta

Kannattaa muistaa, että Maagikko ei niinkään kuvaa ihmistä, vaan ennemminkin kortti edustaa ajatusta luomisen kyvystä ja mahdollisuudesta.

Oikein päin Maagikko kehottaa toimintaan sekä ideoiden ilmaisuun. On aika luottaa itseensä ja lopettaa viivyttely, sillä Maagikolla on kaikki tarvittavat taidot, kyvyt ja välineet toimia. Päättäväisyydellä ja tahdonvoimalla voit saavuttaa mitä tahansa haluat. Kun tämä kortti ilmestyy pöytään, voit olla varma, että pystyt saavuttamaan unelmasi.

Maagikko kuvaa puhdasta tahdonvoimaa. On siis aika selkeyttää ajattelua ja päämääriä sekä luottaa itseensä. On myös aika tarttua toimeen, sillä jos niin ei tee, saattaa menettää mahdollisuuden muuttua paremmaksi versioksi itsestään.

Rakkaus

Myös rakkaudessa Maagikko kertoo onnistumiseen johtavasta taidosta, luovuudesta, halusta ja päättäväisyydestä. Kortti kehottaa ryhtymään toimeen ja luomaan tilaisuuksia tavata uusia ihmisiä tai kehittää jo olemassa olevaa suhdetta. Sekä sinkuille että parisuhteessa oleville Maagikko lupaa mielenkiintoisia aikoja ja kehottaa tekemään ja kokeilemaan uusia asioita.

Varo kuitenkin, ettet joudu manipuloinnin kohteeksi, sillä Maagikolla on myös varjonsa.

Työ ja ura

Kun kysymys on työhön tai uraan liittyvä, Maagikko saattaa lupailla uusia mahdollisuuksia. Kortti kertoo, että voit saavuttaa päämääräsi, jos vain haluat sitä tarpeeksi ja olet valmis tavoittelemaan sitä. Maagikko on luomisvoimansa takia todella voimakas merkki, jos kysymys kohdistuu esimerkiksi uuden yrityksen aloittamiseen.

Kortti saattaa myös viitata siihen, että mentorin löytäminen voisi olla tilannetta ajatellen hyvä idea.

Kortti käänteisenä eli ylösalaisin

Länsimaisessa kulttuurissa taikuri, kuten suora käännös englanninkielisestä sanasta the magician on, nähdään taitavana silmänkääntötemppujen tekijänä, joka huijaa yleisöään. Käänteisenä Maagikko onkin juuri tätä. Sitä ei todellakaan saa, mitä tilaa.

Käänteinen Maagikko on temppujen tekijä ja huijari, joka manipuloi ympärillään olevia saavuttaakseen tahtomansa. Kortti saattaa varoittaa sinua jostakin toisesta henkilöstä, joka ehkä vaikuttaa olevan puolellasi, mutta käyttääkin sinua saavuttaakseen henkilökohtaiset tavoitteensa.

Käänteinen Maagikko ei kuitenkaan välttämättä kuvaa ihmistä, vaan se voi viestiä myös omasta sisäisestä tunne- ja ajatusmaailmastasi. Varmista, että käytät tietosi ja taitosi korkeimmaksi parhaaksesi. Ehkä epäröit jostain syystä toimia, vaikka sinulla olisikin toimintaan tarvittavat välineet. Mitä oikein pelkäät?

Tarot-kortti Maagikko tiivistetysti