Erilaiset tarot-pakat

Kolme yleisintä tarokkien tyyppiä ovat Rider-Waite-Smith, Tarot de Marseille ja Thoth. Tällä verkkosivullani käytän Rider-Waite-Smith-pakkaan perustuvia kuvauksia. Myös suurin osa indie-pakoista perustuu tähän pakkaan. Jos haluat tietää lisää näiden kolmen pakkatyypin eroista, voit lukea artikkelini aiheesta.

Tarot-pakan rakenne

Kuten tavallisessakin pelikorttipakassa, Tarot-pakassa on neljä eri maata. Jokaista maata on yhteensä 14 korttia: kortit ässästä kymmeneen sekä neljä niin sanottua hovikorttia. Tämän lisäksi pakkaan kuuluu 22 Suuren Arkanan korttia. Kaiken kaikkiaan kortteja on siis 78.

Jokaisessa kortissa on oma kuvituksensa ja tarinansa. Suuren Arkanan kortit kuvastavat elämän käännekohtia. Niiden vaikutus elämässä näkyy pidempään. Pienen Arkanan kortit eli Sauvat, Miekat, Maljat ja Lantit sen sijaan kertovat päivittäisestä elämästämme.

Tarot sopii täydellisesti itsetutkiskelun välineeksi, avuksi valinnan tekemiseen, kirjan juonen kehittämiseen, meditoinnin tueksi, tilanteiden selventämiseen… Mahdollisuuksia on monia. Tarot-korteilla voidaan myös kurkistaa tulevaan, joskaan kaikki korttien käyttäjät eivät tätä oman tietoisen valinnan takia tee. Korteilla ennustamisesta ollaan myös montaa mieltä.

Lue lisää korttien merkityksestä alta.

Suuri ArkanaSuuri Arkana

Tarot-korttien merkitysten opettelu kannattaa aloittaa Suuresta Arkanasta.

Lue lisää

Narrin matka

Narrin matkassa voit tutustua tarinaan Suuren Arkanan takana. Tarina helpottaa myös korttien merkitysten oppimista.

Lue lisää

Pieni Arkana