Materiaalinen osa: Maagikko–Vaunut
Maagikko (1, The Magician) on Narrin ensimmäinen opettaja
Matkallaan Narri tapaa Maagikon (1, the Magician). Hän on taitava, itsevarma ja kykenevä, ja Narri on täysin haltioitunut.
Maagikko hallitsee neljää elementtiä – vettä, tulta, maata ja ilmaa – mutta hän on myös illuusioiden mestari. Hän opettaa Narrille elementeistä ja niitä vastaavista esineistä: kuppien rakkaudesta ja tunteista, lanttien materiaalisesta omaisuudesta ja työstä, miekkojen tiedosta ja kommunikaatiosta sekä sauvojen intohimosta ja toiminnasta.
Maagikko kuvastaa aktiivista, maskuliinista luovaa voimaa. Hän on tietoisuutemme. Maagikko on osaava manifestoija ja vaikuttaa maailmaan keskittämällä ajatuksenvoimansa. Maagikko aloittaa matkan materiaaliseen minuuteen – kutsutaan sitä vaikkapa nimellä Sosiaalinen kehä.
Numerologiassa numero yksi (1) on kaikkein itseriittoisin numero. Kukoistaakseen se ei tarvitse muuta kuin itsensä ja oman energiansa. Se on oman onnensa seppä. Se kannustaa käyttämään kaikkia saatavilla olevia resursseja mahdollisuuksien saavuttamiseen ja oman tulevaisuuden rakentamiseen.
Papitar (2, The High Priestess) opettaa Narria käyttämään intuitiotaan
Opiskeltuaan Maagikon hänelle opettamia asioita Narri huomaa läheisyydessä olevan Papittaren (2, The High Priestess). Papitar istuu valtaistuinta muistuttavalla istuimella ja hän on piilottanut kauniit kasvonsa hunnulla. Hän on Maagikon vastavoima.
Puhumisen sijaan Papitar kuuntelee. Hän kuvastaa henkisyyden mystistä polkua ja vartioi intuitiota. Hän toivottaa Narrin tervetulleeksi esoteerisen ja jumalaisen tietouden maailmaan. Papitar opettaa Narrille, että kaikki mikä on olemassa, ei ole silmin nähtävää ja että Narrin tulee käyttää intuitiotaan ennen kuin hän hyppää uusiin tilanteisiin.
Maagikko opetti Narrille toiminnan ja maailman muuttamisen tien. Papittarelta Narri kuitenkin oppii myös sen, että kaikki työkalut, mitä hän tarvitsee, löytyvät jo hänen sisältään.
Papitar on aktivoimaton, käyttämätön potentiaali meissä kaikissa. Hän on tiedostamaton minä, alitajunta ja feminiininen energia. Hän on Maagikon vastapari – siinä missä Maagikko on positiivinen, Papitar on negatiivinen. Tässä tapauksessa sanat positiivinen ja negatiivinen eivät siis kuvaa ”hyvää” ja ”pahaa” vaan ne kuvastavat tasapainoa, joita molempia tarvitaan. Molemmat ovat yhtä törkeitä ja arvokkaita elämässämme. Voi olla vaarallista toimia ilman tietoa, mutta yhtälailla on hölmöä tietää kaikki eikä tehdä mitään.
Numerologiassa kaksi (2) on kaikkein feminiinisin numero. Sen energia on inspiroivaa ja intuitiivista, hellää ja anteeksiantavaa, luottavaa ja uskovaa.
Hallitsijatar (3, The Empress) saa Narrin ymmärtämään kasvun ja kehittymisen merkityksen
Narri on nyt päättänyt, mitä hän haluaa luoda elämässään ja on innokas jatkamaan matkaa tulevaisuuteensa. Silloin hän tapaa Hallitsijattaren (3), joka lepää valtaistuimellaan ja jota ympäröi yltäkylläinen puutarha.
Narri kertoo Hallitsijattarelle tarinansa, mutta Hallitsijatar hymyilee hänelle äidillisesti. Hallitsijatar kertoo Narrille, että suunnitelmat tarvitsevat aikaa kasvaa aivan samalla tavalla kuin vastasyntynyt vauva, uusi suhde tai vasta istutettu siemen. Vain aika saa nämä kaikki täyteen kukkaansa. Narri ymmärtää nyt, että hän itse ja hänen luomuksensa tarvitsevat vielä aikaa kasvaa ja kehittyä. Hän kiittää Hallitsijatarta ja jatkaa matkaansa.
Hallitsijatar kuvastaa luontoa ja hänet yhdistetään Äiti Maahan. Hän voi olla vaurauden, luovuuden ja ravinnon lähde, mutta toisaalta hän voi tuoda mukanaan tuhoavia voimia ja luonnonkatastrofeja.
Numerologiassa numero kolme (3) liitetään suureen luovaan potentiaaliin, ja sen energia on nuorekasta ja positiivista.
Hallitsija (4, The Emperor) asettaa Narrille sääntöjä
Tavattuaan Hallitsijattaren Narri lähestyy nyt suurta valtaistuinta, jolla istuu mies. Mies on Hallitsija (4), joka säteilee rohkeutta, arvovaltaa ja kuria.
Hallitsija kertoo Narrille rakenteiden ja sääntöjen tärkeydestä. Sankarimme oppii, ettei hänen oma tahtonsa ole aina kaiken yläpuolella vaan on olemassa tiettyjä ohjeita, joita hänen tulee noudattaa oman terveytensä ja hyvinvointinsa vuoksi. Ihmiset auktoriteettien asemassa määrittelevät näitä sääntöjä meidän parhaaksemme.
Aluksi Narri on turhautunut uusista säännöistä, mutta Hallitsija auttaa häntä ymmärtämään niiden perimmäisen merkityksen. Ne pitävät huolen siitä, että Narrin (kuten kaikkien muidenkin) polku on turvallinen ja vakaa. Narri huomaa myös, kuinka järjestäytyneesti ja tasaisesti valtakunta toimii Hallitsijan sääntöjen ohjaamana.
Hallitsija on Suurten salaisuuksien isähahmo. Hän luo järjestystä kaaokseen, mutta voi myös kuvastaa auktoriteettia pahimmillaan – hän voi olla kylmä, epäreilu ja tiukka. Hallitsijatar ja Hallitsija ovat toistensa vastakohtia siinä missä Maagikko ja Papitarkin.
Numerologiassa numero neljä (4) liitetään tunnollisuuteen ja vastuuntuntoon. Kuten numero 3:ssa, siinäkin on luovaa energiaa, mutta se on järjestelmällisempää.
Pappi (5, The Hierophant) näyttää Narrille tapojen ja koulutuksen merkityksen
Narri matkaa yhä pidemmälle maailmaan ja alkaa miettiä, mitä kaikkea hän ei vielä ymmärrä. Yhtäkkiä hän tajuaa, että hänellä on vielä niin paljon kysymyksiä, että hänen on pakko löytää joku, joka voi vastata niihin kaikkiin. Silloin hän tapaa Papin (5, The Hierophant) ja kohtaa ensimmäisen kerran koulutuksen ja organisoidun uskonnon.
Papilla vaikuttaa olevan ääretön määrä tietoa ja hän opettaa Narrille tavoista ja kulttuurista. Papilta Narri oppii myös yhteiskunnasta ja siitä, millaista on kuulua osaksi ryhmää.
Pappi on silta fyysisen ja henkisen maailman välissä. Hän huolehtii tapojen noudattamisesta ja varmistaa, että yhteisössä pysyy järjestys. Hän edustaa myös kykyä ja tarvetta oppia ja opettaa.
Numero viisi (5) on tärkeä luku monissa uskonnoissa, kuten kristinuskossa, hindulaisuudessa, islamissa ja juutalaisuudessa.
Rakastavaiset (6, The Lovers) on ensimmäinen tienhaara Narrin elämässä ja hän joutuu tekemään valinnan
Narri on oppinut jo paljon matkoillaan ja nyt hän viimein tietää, mikä hänen tarkoituksensa tässä maailmassa on. Hänellä on suunnitelma ja hän päättää, ettei pysähdy ennen kuin saavuttaa kaikki unelmansa. Hänen suunnitelmanaan on saavuttaa edessä oleva tienhaara, kääntyä vasemmalle ja jatkaa matkaansa.
Ongelma kuitenkin on, että Narri alkaa tuntea olonsa yksinäiseksi. Hän kaipaa toista matkaajaa seurakseen, suhdetta ja seksuaalista yhteyttä. Kun hän viimein saavuttaa tienhaaran ja on jo kääntymässä suunnitelmiensa mukaan vasemmalle, hän kuitenkin kurkistaa uteliaana oikealle johtavalle tielle. Siellä Narri näkee hänet – elämänsä naisen (tai miehen, mutta sekaannusta välttääkseni sanotaan nyt naisen), joka on erilainen kuin kukaan toinen. Tämä nainen tulee muuttamaan hänen elämänsä, hän tietää sen. Sydämessään Narri tuntee, että tämä henkilö on hänen elämänsä rakkaus.
Narrin on nyt tehtävä päätös siitä, mihin hän itse uskoo sen sijaan, että kuuntelee vain muiden mielipiteitä. Hän ymmärtää, että lopulta tämä on hänen oma matkansa ja hänen täytyy määritellä omat arvonsa. Narri punnitsee, mikä on hänelle tärkeää ja päättää valita toisen polun, kuin mitä hän oli aiemmin suunnitellut. Vaikka hänen uusi valitsemansa tie on todennäköisesti haastavampi ja vaikeampi, hän on tyytyväinen päätökseensä, sillä hän voi nyt matkustaa elämänsä rakkauden kanssa. Yhdessä Narri ja hänen rakastettunsa jatkavat matkaa eteenpäin.
Rakkaus on se voima, joka saa monet meistä lähtemään lapsuuden perheen luota ensimmäisen kerran ja aloittamaan oman perheen. Se mahdollistaa muutoksen. Tässä vaiheessa Narri oppii myös yhteistyötä ja tasapainoa oman maskuliinisen ja feminiinisen energiansa välille.
Rakastavaiset (6, The Lovers) voi kuvata onnellista liittoa (eikä pelkästään romanttista) ja intohimoa, mutta se voi tarkoittaa myös valintaa paheen ja hyveen välillä. Tämä näkyy hyvin esimerkiksi Pamela Colman Smithin kuvittamassa RWS-pakan rakastavaisten hyvin raamatullisessa kuvituksessa. Numero kuusi (6) liitetään usein numerona rakkauteen. Astrologiassakin kuudes astrologinen merkki on Neitsyt, jota hallitsee Venus – planeetta, joka on nimetty Rooman rakkauden jumalattaren mukaan.
Narri ajaa Vaunuja (7, The Chariot) ja on valmis toimintaan ja uusiin voittoihin
Narri on nyt aikuinen ja hänellä on vahva käsitys siitä, kuka hän on. Hän on tehnyt ja saavuttanut paljon matkallaan. Kuka tahansa voi huomata, kuinka hän on selvästi itsensä hallinnassa. Hän ottaa Vaunut (7, The Chariot) ja suuntaa kohti tavoitteitaan itsevarmana ja valmiina mihin vain. Sphinxit vetävät vaunuja vastakkaisiin suuntiin, mutta Narri hallitsee niitä käyttämällä tahdonvoimaansa ja ohjaa niitä haluamaansa suuntaan. Hän on valmis toimintaan ja on päättänyt voittaa ja menestyä hinnalla millä hyvänsä.
Tehtyään päätöksiä Rakastavaisissa Narri on nyt valmis toimimaan niiden päätös perusteella. Vaunut on aikuisuuden, onnistumisen ja voiton kortti. Se on myös viimeinen kortti ensimmäisestä osasta Narrin matkaa, matkasta materiaaliseen minuuteen.
Korteissa 1–7 Narria ohjataan kysymään kysymyksiä, kuten ”kuka olen?” ja ”miten sovin tähän maailmaan?” Narrilla on kuitenkin vielä paljon opittavaa matkallaan tässä maailmassa.
Numerologiassa numero seitsemän (7) on hengen numero. Jopa Pythagoras kutsui seitsemää henkiseksi numeroksi. Sillä on myös maine onnekkaana numerona.
Tiesitkö muuten, että Vaunut liitetään muinaiskreikkalaiseen jumalaan Apolloon, joka ajoi aurinkovaunuilla taivaan yli joka päivä?
Edellinen: Alku (Narri)
Seuraava: Moraalinen osa (Voima–Kohtuus)