Loppu (Maailma)

Narri on nyt valmis ja Maailma (21. The World) on hänen

Narri ottaa viimeisen askeleen matkallaan ja, täysin hänen yllätyksekseen, hän huomaa saapuneensa täysin saman kallion reunalle, jolta hän melkein astui alas aivan matkansa alussa.

Maailma näyttää hänelle, että kaikki elämässä kiertää sykleissä. Tämä on tavallaan hänen matkansa loppu, mutta se on myös lupaus jostain uudesta ja vielä tuntemattomasta. Narri on oppinut, että kaikki asiat ovat yhteydessä toisiinsa – mieli ja keho, mennyt ja tuleva, yksilö ja maailma.

Hän hengittää syvään tuntien olonsa täydeksi, valaistuneeksi ja kokonaiseksi. Hän on saavuttanut niin paljon ja hänellä on ääretön määrä mahdollisuuksia. Nyt hän tietää, minne hän kuuluu.

Tietäväinen hymy huulillaan Narri astuu viimeisen askeleen kallion reunan yli, mutta putoamisen sijaan hän nouseekin korkealle ilmaan. Koko maailma on hänen nähtävillään. Narrin on aika aloittaa uusi matka.

RWS-pakan Maailmassa on paljon symbolismia. Kortin neljässä kulmassa kuvattujen hahmojen sanotaan viittaavan Ilmestyskirjan (Joh. 4:7) kuvaukseen Jumalan valtaistuimesta. Kortin hahmoissa on myös astrologisia yhteyksiä, sillä neljä hahmoa kuvaavat neljää länsimaisen astrologian kiinteää merkkiä: leijona vastaa Leijonaa, kotka Skorpionia, mies Vesimiestä ja härkä Härkää. Kukin näistä vastaa eri elementtiä. Elementit taas liittävät tämän kortin Pienen Arkanan neljään eri maahan.

Myös Saturnus yhdistetään Maailma-korttiin. Planeetta symbolisoi päätöksiä ja kovaa työtä ja osoittaa, että ansaitset menestyksesi. Maailma-kortti kertoo meille universumin tarjoamista kaikista mahdollisuuksista, mutta tämä yhteys Saturnukseen muistuttaa meitä myös, että järkevä ihminen tunnistaa omat rajansa.

Alku (Narri)