Narrin matka (The Fool's Journey)

Narrin matka (englanniksi the Fool’s Journey) on metafora elämän matkasta ja jokainen Suuren Arkanan (tai Suurten salaisuuksien) kortti kuvastaa yhtä vaihetta tästä matkasta. Kun ymmärrät kaikki 22 vaihetta, sinun on helpompi ymmärtää niin tarot-kortteja kuin omaa mennyttä, nykyisyyttä ja tulevaasikin sinulle näyttäytyvien Suuren Arkanan korttien kautta. Olen lukenut tästä tarinasta muutamiakin versioita, mutta perustarina on kuitenkin sama.

Ensimmäinen Narrin matka -termiä käyttänyt oli Eden Gray, joka käytti tätä nimitystä Suuresta Arkanasta kirjansa A Complete Guide to the Tarot epilogin otsikossa. Arthur Edward Waite, yksi Rider-Waite-Smith-korttien kehittäjistä, käytti samasta tarinasta termiä ”sielun kehitys”.

Osa tarot-tulkitsijoista kokee tämän tarinan hyödyllisenä opiskellessaan tarot-korttien merkitystä. Osa taas ei löydä tälle tarinalle juuri mitään käyttöä. Tätä kertomusta lukiessasi kannattaa kuitenkin muistaa, että se ei ole ”lopullinen totuus” tarot-korttien tulkintaan. Jos tämä tarina ei syystä tai toisesta sovellu juuri sinulle, niin sinun ei ole pakko käyttää sitä.

Alla olevista linkeistä voit lukea minun versioni Narrin matkasta. Olen jaotellut matkan viiteen osaan: Alkuun, Materiaaliseen osaan, Moraaliseen osaan, Kosmiseen osaan ja Loppuun. Alku ja Loppu kulkevat käsi kädessä ja linkittyvät vahvasti toisiinsa, sillä Narrin matka on todellisuudessa syklinen ja toistuva.