You are currently viewing Henkilökohtaisen vuoden tarot-kortin laskeminen

Henkilökohtaisen vuoden tarot-kortin laskeminen

Jokaista elinvuottamme vastaa tarot-pakassa yksi Suuren arkanan kortti. Henkilökohtainen vuoden tarot-kortti voi kertoa meille kunkin vuoden haasteista ja siitä, mitä voimme vuoden aikana oppia.

Alta voit lukea Mary K. Greerin käyttämän laskukaavan vuoden tarot-kortin laskemiseksi. Mary K. Greer on tutkija, opettaja, tarot-konsultti ja kirjailija, joka on kirjoittanut useita kirjoja liittyen tarot-kortteihin. Hänellä on yli 40 vuoden kokemus tarot-korteista, joten suosittelen lämpimästi lukemaan hänen kirjallisuuttaan.

Kannattaa myös harkita kortin tulkitsemista yhdessä kollektiivisen vuoden kortin kanssa. Esimerkiksi vuonna 2022 kollektiivinen vuoden kortti on Rakastavaiset.

Vuoden tarot-kortin laskukaava

Laske yhteen syntymäpäiväsi luku, syntymäkuukautesi luku sekä tämän vuoden vuosiluku. Esimerkiksi jos olet syntynyt 9. kesäkuuta, lasku näyttäisi vuoden 2022 osalta tältä: 9+6+2022=2037

Laske saamasi summan yksittäiset numerot yhteen. Jos lukujen summa on tämän jälkeen 23 tai suurempi, laske yksittäiset numerot vielä kerran yhteen. Jos summa on 22 tai pienempi, älä enää laske numeroita yhteen. Esimerkkitapauksessa laskettaisiin siis 2+0+3+7=12

Alta voit lukea, mikä kortti vastaa saamaasi numeroa. Huomioithan, että kortin yhteyteen kirjoittamani lyhyt tulkinta ei korvaa omaa työskentelyä kortin kanssa, joten suosittelen pohtimaan kortin merkitystä myös oman elämän kannalta omaa intuitiota käyttäen.

Mary K. Greer suosittelee lisäksi laskemaan omat vuoden kortit koko elinajalta. Näin pystyt tarkastelemaan muun muassa sitä, mitkä elämän opit toistuvat elämässäsi. Kortit listaamalla näet myös, mitkä kortit ja tätä kautta elämän opit puuttuvat kokonaan elämäsi varrelta ja ovat näin tarpeettomia sinulle tässä elämässä.

Mitä vuoden korttisi tarkoittaa

Maagikko - The Magician tarot

1. Maagikko

Maagikon vuosi ei tule ilmestymään kenellekään meistä tämän eliniän aikana. Se ilmestyi viimeksi 1.1.998 ja seuraavan kerran Maagikon vuosi on henkilöillä, jotka syntyvät 31.12.9957.

Ylipapitar - The High Priestess tarot

2. Ylipapitar

Tänä vuonna sinun tulee oppia luottamaan itseesi ja olemaan itsenäinen. Metafyysinen maailma saattaa vetää sinua puoleensa. Ylipapittaren vuosia on meidän elinikänämme ollut vain henkilöillä, jotka ovat syntyneet ennen vuotta 1998.

Hallitsijatar - The Emperess tarot

3. Hallitsijatar

Hallitsijattaren vuonna luovuus ja tuotteliaisuus on kukassaan. Kauniit asiat saattavat kiinnostaa tänä vuonna. Äitiin, äitiyteen ja kasvuun liittyvät asiat nousevat pinnalle.

Hallitsija - The Emperor tarot

4. Hallitsija

Hallitsijan vuonna opetellaan oman auktoriteetin vakauttamista. Teet omia sääntöjä tai opettelet elämään muiden säännöillä. Esität asiasi varmuudella, mutta varo kuitenkin käskyttämästä muita.

Pappi - The Hierophant tarot

5. Pappi

Papin vuonna moni palaa kouluun tai haluaa kehittää itseään jollakin tavalla. Vuosi saattaa tuoda mukanaan myös paljon stressiä. Tänä vuonna on aika tutkia omia arvoja ja uskomuksia ja sitä, mitkä niistä auttavat sinua eteenpäin ja mitkä taas rajoittavat toimintaasi.

Rakastavaiset - The Lovers tarot

6. Rakastavaiset

Rakastavaisten vuonna keskiössä ovat ihmissuhteet. Tämän vuoden oppina on löytää tapa kommunikoida avoimesti ja rehellisesti niin muiden kuin itsesikin kanssa. Rakastavaiset tuo mukanaan valintoja ja haarautuvia polkuja.

Vaunut - The Chariot tarot

7. Vaunut

Vaunujen vuosi vie eteenpäin Rakastavaisten vuonna tehdyissä päätöksissä. Tänä vuonna edetään tavoitteita kohti ja otetaan askeleita eteenpäin. Myös itsehillintä saattaa olla tarpeen tänä vuonna.

Voima - Strength tarot

8. Voima

Voiman vuonna sinun tulee miettiä, mitä todella haluat. Keskitä intohimosi hyödyllisiin projekteihin. Tämä vuosi saattaa tuoda mukanaan myös haasteita elämän eri osa-alueiden välillä tasapainottelussa.

Erakko - The Hermit tarot

9. Erakko

Erakon vuonna vetäydyt todennäköisesti enemmän omiin oloihisi joko omasta valinnastasi tai ympäristön vaikutuksesta. Selvitä tämän vuoden aikana mahdollisimman paljon keskeneräiseksi jääneitä asioita, etteivät ne enää kummittele tulevaisuudessa. Saatat löytää itsellesi opettajan tai opettaa itse jotakuta toista. Tänä vuonna on myös hyvä aika kerätä voimia.

Kohtalonpyörä - The Wheel of Fortune tarot

10. Kohtalonpyörä

Kohtalonpyörän vuosi tuo mukanaan niin ylämäkiä kuin alamäkiäkin, mutta vuosi päättyy monesti kuitenkin onnekkaissa merkeissä. Tänä vuonna aiemmin aloitetut projektit alkavat tuottaa tulosta. Mieti tavoitteitasi ja tee pidemmän tähtäimen suunnitelmia.

Oikeus - Justice tarot

11. Oikeus

Oikeuden vuosi vaatii sinulta päätöksiä. Aiemmat teot saavat tänä vuonna seurauksia niin hyvässä kuin pahassa. On aika ottaa vastuu teoistasi ja itsestäsi. Myös lakiin, sopimuksiin tai liiketoimintaan liittyvät asiat saattavat nousta pöydälle.

Hirtetty - The Hanged Man tarot

12. Hirtetty

Hirtetyn vuonna päästetään irti menneisyyden kahleista. Joskus tämä voi olla myös kivulias muutos. Katso asioita uudesta näkökulmasta. On myös aika ymmärtää, että et voi hallita kaikkia asioita elämässäsi.

Kuolema - Death tarot

13. Kuolema

Kuoleman vuosi on muutoksien ja uudelleensyntymän vuosi. Tänä vuonna sinulle tarjoutuu mahdollisuus vapautua sinua hidastavista asioista ja päästä uuteen alkuun.

Kohtuus - Temperance tarot

14. Kohtuus

Kohtuuden vuonna yhdistelet luovasti vanhaa ja uutta. Etene rauhallisesti. Jos edeltävä vuosi oli raskas, tämä vuosi tarjoaa lepoa. Mieti, miten löydät tasapainon ja voit koota itsesi.

Paholainen - The Devil tarot

15. Paholainen

Paholaisen vuosi nostaa tekemisen kautta menestymisen tärkeään asemaan. Nauti elämän materiaalisesta puolesta terveissä rajoissa. Pessimismi saattaa nostaa päätään ja auktoriteetit ärsyttää. Tämä on hyvä vuosi oppia tuntemaan paremmin omat varjopuolensa ja ymmärtämään niitä.

Torni - The Tower tarot

16. Torni

Tornin vuonna toimimattomat rakenteet murtuvat ja paljastavat, mikä todella on tärkeää sinulle. Muutoksia on luvassa joko omasta tahdostasi tai ympäristön vaikutuksesta. Pyri pääsemään irti sinua rajoittavista tekijöistä elämässäsi.

Tähti - The Star tarot

17. Tähti

Tähden vuosi on toivon aikaa. Pyri olemaan avoin unelmille ja toiveille ja mieti, mitä olet valmis tekemään niiden saavuttamiseksi. Vuosi tarjoaa sinulle mahdollisuuden löytää tarkoituksesi, joten luota kohtaloosi.

Kuu - The Moon tarot

18. Kuu

Kuun vuosi saattaa hämärtää omien ja yhteisön arvojen rajoja. Ilmassa on hämmentyneisyyttä, väärinymmärryksiä ja tarpeetonta draamaa. Tänä vuonna saattaa tapahtua jotakin odottamatonta. Vuosi tarjoaa myös mahdollisuuden intuitiiviselle ja psyykkiselle kasvulle.

Aurinko - The Sun tarot

19. Aurinko

Auringon vuosi lupaa menestystä, uusia projekteja ja mahdollisuuksia. Tänä vuonna anteliaisuus kannattaa. Jotkin salaisuudet saattavat paljastua. Varo loppuunpalamista.

Tuomio - Judgement tarot

20. Tuomio

Tuomion vuonna kohtaat oman kuolevaisuutesi. On jonkin aikakauden loppu ja uuden alku. Jotkin rajoitteet saattavat yllättäen poistua tieltäsi. On aika arvioida elämääsi ja tekojasi.

Maailma - The World tarot

21. Maailma

Maailman vuonna suuret projektit tulevat päätökseensä. Tänä vuonna sinun kannattaa pohtia, mikä on sinun paikkasi maailmassa. Huolehdi myös kehosi terveydestä. Horisontissa on uusia alkuja.

Mikä on sinun tämän vuoden tarot-korttisi?

Artikkelin pakat: Tarot of the Divine (artikkelikuva), Waite-Smith Tarot (korttien kuvat)

Lisää tässä artikkelissa käytetystä laskukaavasta voit lukea sen alkuperäisestä lähteestä:

  • Greer, Mary K. 2021. Archetypal Tarot. What Your Birth Card Reveals About Your Personality, Path, and Potential. Weiser Books, San Francisco, California.

Vastaa